Bardzo proste w wykonaniu i pyszne ciasto z sokiem Kubuś. Ciekawa propozycja także dla dzieci.Upiec biszkopt wg tego przepisu : KLIKSKŁADNIKI:*krem:900 ml soku Kubuś (u mnie banan, marchew, jabłko)2,5 paczki budyniu śmietankowego bez cukru1 kostka masła w temp. pokojowej!W jednej szklance soku wymieszać proszek budyniowy, pozostały sok zagotować. Do gotującego się Kubusia wlać przygotowaną mieszankę i ugotować budyń. Ostudzić do temp. pokojowej!Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce kremu.*śmietana straciatella:500 ml śmietany kremówki 36%3 łyżki cukru pudru1/3 szklanki gorącej wody2 łyżki żelatyny1 czekolada ( u mnie deserowa)Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego przestudzenia.Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę.Dobrze schłodzoną śmietanę ubić dodając cukier puder. Gdy śmietana będzie już prawie sztywna wsypać czekoladę i jeszcze krótko miksując cienką strużką wlać lekko ciepłą żelatynę.Na biszkopt wyłożyć krem Kubusiowy a na krem śmietanę. Można ozdobić jeszcze startą na tarce czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.