Wykonanie
PDF
Jako, że w środę była cudowna pogoda postanowiliśmy wybrać się na piknik. Dlatego też spakowaliśmy nasz obiad i wyruszyliśmy w olsztyńskie lasy. W tej atmosferze naszło nas na prawdziwego grilla o którym później. Przepis na schabik ze zdjęcia dopiero teraz, ponieważ byliśmy bez internetu.Składniki:4 plastry
schabu (o grubości 1 cm)1 duża
cebula1 zupa cebulowa w proszku
serek topiony śmietankowy (50 gr)5 łyżek
olejuPrzygotowanie:1.
Cebulkę kroimy w ćwierć talarki. Połowę mieszamy z
olejem i połową zupy w proszku. Marynujemy w tym
schab przez co najmniej pół godziny.2.
Schab smażymy na złoto na
oleju z marynaty. Następnie podlewamy go szklanką
wody wymieszaną z resztą zupy w proszku i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, aż
schab będzie miękki i kruchy.3. Na odrobinie
oleju podsmażamy resztę
cebulki na złoto a następnie wrzucamy ją do
schabu. I gotujemy kolejne 5 minut.4. Następnie do sosu wrzucamy
serek pokrojony w drobne kawałki i doprowadzamy do kremowej konsystencji.5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!!!PDF