Wykonanie
PDF
Jako, że zasmakowały nam strasznie gotowe kanapki meksykańskie spróbowaliśmy je odtworzyć. Niestety nie mam zielonego pojęcia, gdzie można dostać w Olsztynie
pieczywo kukurydziane (ale nie chrupkie :D ). Wykorzystałam więc
zwykły chleb tostowy. Efekt jest równie smaczny.Potrzeba:
chleb tostowypierś z kurczakasalsa z poprzedniego przepisu
sólpieprzPrzygotowanie:1.
Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, solimy i
pieprzymy. Musimy je teraz upiec. Ja wykorzystałam do tego starą gofrownicę. Chodzi o to by
kurczak był jak najbardziej płaski.2. Składamy kanapki. Na jedną kromkę
chleba nakładamy płaską łyżkę salsy i dodajemy 2 kawałeczki
kurczaka. Składamy kanapkę i kroimy na trójkąty.Przepis może nie jest jakoś zbyt skomplikowany, ale przydatny np. podczas imprezy. Na zdjęciu są kanapki z 3/4 typowego
chleba tostowego i jak widać jest ich całkiem sporo a zużyłam ok. kubka (300 ml.) salsy i nie całą
pierś z kurczaka.PS. Poszperałam w necie i znalazłam na ekosfera24.pl. Cena 6 , 3 zł za 300 gr. (http://ekosfera24.pl/chleb-kukurydziany-niskobialkowy-pku-bezglutenowy-bezgluten-300g.html). Mają je także sklepy Społem w Lublinie to może i w Olsztynie będzie gdzieś.SMACZNEGO!!!PDF