ßßß Cookit - przepis na Ekspresowy barszcz czerwony Knorr'a

Ekspresowy barszcz czerwony Knorr'a

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie otrzymaliśmy do testów Ekspresowy barszcz czerwony marki Knorr. Idealne danie do wypróbowania tuż przed Świętami.
Zawartość opakowania producent przeznaczył na 5 porcji po 180 ml, czyli chcąc przygotować wszystko na raz potrzebujemy 900 ml wody. Osobiście uważamy, że są to 3-4 obiadowe porcje.
Samo przygotowanie barszczu jest dziecinnie proste. Wystarczy zagotować potrzebną ilość wody, wsypać barszcz i zamieszać.
Barszcz czerwony Knorr'a wygląda apetycznie, jest czerwony, ale bardziej buraczany, niż w kolorze pomidora, z pływającymi oczkami tłuszczu i kawałkami przypraw. Przypomina ten domowy. Smak jest dobry, choć nie da się go porównać do domowego barszczu, bo każdy ma swój ulubiony maminy lub babciny i nic go nie przebije ;) Dla mnie był dobrze przyprawiony, Mąż musiał go do pieprzyć, więc kwestia indywidualnego gustu.
Zajadaliśmy go z gnocchi, na które przepis pojawi się w kolejnym poście.
Ogólnie oceniamy go na dobry, za szybkość przygotowania należy się plus, jeśli nie macie czasu na przygotowywanie barszczu od podstaw, to możecie sięgnąć po ten od Knorr'a :)
Źródło:http://studenteat.blogspot.com/2013/12/ekspresowy-barszcz-czerwony-knorra.html