ßßß Cookit - przepis na babka PIEGUSEK

babka PIEGUSEK

nazwa

Wykonanie

7 białek
pół szklanki cukru
szklanka + 2 łyżki mąki
łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g masła
szklanka suchego maku
1. masło roztopić w rondelku, ostudzić,
2. białka ubić na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodawać stopniowo cukier,
3. obie mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i partiami dodawać do ubinych białek, mieszać łyżką,
4. dodać na przemian mak i masło, wymieszać najlepiej łyżką (można też na najniższych obrotach mikserem),
5. keksówkę wysmarować masłem, posypać bułką tartą, wylać masę i piec 35-40 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/08/babka-piegusek.html