Uwaga!! Te ciasto uzależnia. Jest kuszące i słodkie.Składniki:1 kg ciasta francuskiego1 kg drobno posiekanych migdałów40 dkg masła2 łyżeczki cynamonugoździkiDo syropu:2 kg cukru6 szklanek wodywaniliasok z cytrynyMigdały mieszamy z cynamonem. Masło topimy, smarujemy nim trzy warstwy ciasta, układając go w formie. Czwartą i następne warstwy smarujmy masłem i migdałami zmieszanymi z cynamonem. Nadzienie migdałowe musimy tak podzielić, żeby cztery górne warstwy ciasta zostały posmarowane tylko masłem (tak jak dolne).Wierzchnią warstwę obficie smarujemy masłem i nakrajamy delikatnie ciasto w małe romby. W każdym takim rombie zatapiamy jednego goździka. Pieczemy w średnio gorącym piekarniku 60 minut.Wodę z cukrem, sokiem cytrynowym i wanilią gotujemy około 10 minut, ciągle mieszając. Tak przygotowanym, letnim syropem, polewamy przestudzone ciasto.Przepis pochodzi z książki Kuchnia Grecka. Autor przepisu Sofia Souli.