ßßß Cookit - przepis na Migdały miażdżymy w moździerzu lub siekamy nożem.

Migdały miażdżymy w moździerzu lub siekamy nożem.

nazwa

Wykonanie

Składniki
Ciasto francuskie - 420 g
Drobny cukier - 1/3 szklanki
Cukier waniliowy - 1 op.
Cynamon - 1 łyżka
Migdały - 3 łyżki
Masło - 2 łyżki
Sposób przygotowania
Cukier biały, waniliowy, cynamon i zmiażdżone migdały mieszamy razem. Ciasto francuskie rozmrażamy, wykładamy na oprószony mąką blat. Delikatnie rozwałkowujemy. Ówcześnie roztopionym masłem (lekko ciepłym) smarujemy ciasto, a następnie wysypujemy część naszej mieszanki suchych składników.
Końce ciasta zwijamy do środka delikatnie dociskając wałkiem, następnie powtarzamy tę samą czynność, smarujemy ciasto masłem, posypujemy naszą mieszanką suchych składników i końce zawijamy do środka.
Gotowe ciasto kroimy na ok 8 mm kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Palmiery pieczemy w temperaturze 200°C przez ok 15 minut. Należy pamiętać o tym aby w połowie pieczenia obrócić je na drugą stronę.
SMACZNEGO!
Źródło:http://trochesmaku.pl/palmiery-z-migdalami