Wykonanie
Ostry, orientalny, pyszny
makaron z
piersią kurczaka.
1 opakowanie pszennego
makaronu japońskiego1/2 - 1 świeża, czerwona
papryczka chilli1/2 czerwonej,
słodkiej papryki1/2 szklanki
kukurydzy z puszki1 podwójna
pierś z kurczakaolej ryżowysól,
pieprzszczypta
curryMakaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu - nie rozgotować!Na patelni rozgrzać
olej ryżowy.
Pierś z kurczaka opłukać, oczyścić, pokroić (w paseczki lub kwadraty) i rzucić na
olej, lekko podsmażyć.
Papryki oczyścić, wykroić gniazda nasienne.
Paprykę słodką pokroić w paski lub większe cząstki,
papryczkę chilli posiekać jak najdrobniej. Obie
papryki wrzucić do
kurczaka wraz z
kukurydzą, podsmażać ok. 5-10 minut. Dorzucić
makaron, doprawić
solą,
pieprzem i
curry, wymieszać i podsmażać jeszcze ok. 3 minut.