Wykonanie
Sourdough and YeastComiesięczna lista "Na zakwasie i na drożdżach" zawiera zbiór linków do atrakcyjnych i sprawdzonych wypieków, wypróbowanych, sfotografowanych i umieszczonych na naszych blogach lub portalach społecznościowych.Monthly ''Na zakwasie i na drożdżach" collectio includes set of links to attractive and tried bakery goods; tested, pictured and exhibited on our blogs and social webpages.Aby znaleźć się na wspólnej
drożdżowo-zakwasowej liście należy :1. Upiec
chleb lub inny wypiek na zakwasie lub drożdżach. Może być też wypiek przaśny, bez spulchniaczy.2. Wpis na temat wypieku, wraz z przepisem umieścić na swoim blogu. Dodać informację, że wpis znajdzie się na liście "Na zakwasie i na drożdżach" z
linkiem do tej strony lub/i zamieścić baner listy za pomocą kodu umieszczonego poniżej.3. Za pomocą formularza, do którego link znajdziecie na końcu tego wpisu, zgłosić swój udział.4. Jeżeli ktoś nie ma bloga może przesłać na adres zap
[email protected] zdjęcie swojego wypieku, przepis wraz z wykonaniem i imię autora. Umieszczę wszystko we wpisie. Można też zamieścić zdjęcie i przepis w wybranym
wątku na ulubionym forum lub na swojej stronie na Facebooku i przysłać do mnie adres do
wątku na forum lub do albumu.5. Zdjęcia nie mogą zawierać reklam ani reklamowanych na blogu produktów.6. Można dołączyć dowolną ilość wpisów z wypiekami wykonanymi w danym miesiącu.7. Najpóźniej trzeciego dnia następnego miesiąca, umieszczę na stronie http://zapachchleba.blogspot.com/ wpis zawierający zdjęcia naszych wypieków i
linki do nich.In order to appear on the collective list of sourdough-and-yeast:1. Bake a bread or another bakery good based on sourdough or yeast. Creations without any leavening agents will also be accepted.2. Post about the bakery good you baked and the recipe you used on your blog. Add information that the post will appear on "Na zakwasie i na drożdżach" list including a link to this
page or attach the action's banner using the code below.3. Before the last day of current
month confirm your particpation using the form at the bottom of this
page. Write, as follows: the name of your bread, your e-mail address (will not be visible to others), and link to the post about it.4. If you do not have a blog you can send a picture, author's name and the recipe to
[email protected] and it will be placed in the post. You can send a link to your forum or facebook post where the picture and recipe are too.5. The pictures cannot include advertisments or product placements.6. You can sign in any number of posts about your bakery goods from current
month.7. The links and pictures of our bakery goods will appear on http://zapachchleba.blogspot.com/ on the third day of the following
month at the latest.(translated by Amazed)
**********W poszukiwaniu inspiracji do pieczenia zachęcam też do odwiedzania strony:In search of inspiration for baking I also recommend visiting the following
page:PanissimoTo taka sama akcja polegająca na publikacji miesięcznej listy
drożdżowych i zakwasowych przepisów, prowadzona przez sympatyczne Włoszki Barbarę i Sandrę oraz ich koleżanki Dziewczyny zapraszają do publikowania przepisów na ich stronach.Nie muszą być tłumaczone na angielski czy włoski. Wystarczy zamieścić na stronie Translator dla czytelników.Zgłoszenie jest bardzo łatwe. Wystarczy wypełnić formularz na stronie Panissimo.Na listach Panissimo jest wiele bardzo ciekawych przepisów i pięknych, inspirujących zdjęć. Mam nadzieję, że włoscy piekarze zgłoszą się też na naszą listę.Włosi, podobnie jak Polacy mają piękną tradycję pieczenia
chleba.Zapraszam. Korzystajmy wzajemnie z naszych piekarskich tradycji i umiejętności.It is an action of the same kind, releasing monthly collections of yeast and sourdough bakery goods with pictures and recipes. It is administrated by
most kind Italians Barbara and Sandra and their friends. They invite you to put your recipes up on their
page. There is no need of incorporated translation. Translator application on the webpage is sufficient.Application is
very simple. You just need to fill form on the Panissimo webpage.On the Panissimo lists there is a lot of
very interesting recipes, and beautiful pictures that inspire. I hope that there may be some Italian bakers posting into our list.Alike Poles, Italians, have a
very beautiful tradition of bread baking.Feel invited. Let's mutually benefit from our bakery traditions and experiences.*********W miesiącu czerwcu lista na blogu Zapach
chlebaformularz zgłoszeniowy znajduje się tutajIl modulo di domanda è quiEntry form is hereW miesiącu czerwcu możemy też zgłaszać wypieki do naszych włoskich koleżanek. Tym razemPanissimo prowadziBarbaratutaj.