ßßß Cookit - przepis na CIASTECZKA ORZECHOWE bez glutenu i cukru

CIASTECZKA ORZECHOWE bez glutenu i cukru

nazwa

Wykonanie

Składniki (na 1 blachę ciasteczek):
20 małych suszonych daktyli
dojrzały banan
3/4 szklanki orzechów włoskich
3/4 szklanki pestek słonecznika
1/2 szklanki mąki migdałowej
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie i odstawić na ok. pół godziny. Odsączyć i zmiksować z bananem. Dodać mąkę migdałową oraz zmielone orzechy i pestki. Formować niewielkie kulki, lekko spłaszczać dłonią i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia (u mnie ok. 20 min. w 180 stopniach).
Źródło:http://arnikowakuchnia.blogspot.com/2014/03/ciasteczka-orzechowe-bez-glutenu-i-cukru.html