ßßß Cookit - przepis na CIASTECZKA KROJONE bez glutenu

CIASTECZKA KROJONE bez glutenu

nazwa

Wykonanie

Przepis znalazłam na blogu Anny . Od razu wpadł mi w oko. Ciasteczka upiekłam w wersji "karobowej", pomijając kakao i czekoladę. Są bardzo kruche, mało słodkie, powiedziałabym nawet, że raczej "wytrawne".
Składniki:
100g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej (lub gotowej mąki)
20g mąki ryżowej
90g karobu
115g masła
łyżeczka cynamonu
2 łyżki miodu
2 łyżki rumu
Z mąki, karobu, cynamonu, miodu, rumu i masła zagnieść ciasto. Uformować wałeczek o średnicy 4-5cm i schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Schłodzone ciasto pokroić na plasterki grubości co najmniej 5mm. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 12 minut.
Źródło:http://arnikowakuchnia.blogspot.com/2014/03/ciasteczka-krojone-bez-glutenu.html