Wykonanie
Przepis znalazłam na blogu Anny . Od razu wpadł mi w oko.
Ciasteczka upiekłam w wersji "karobowej", pomijając
kakao i
czekoladę. Są bardzo kruche, mało słodkie, powiedziałabym nawet, że raczej "wytrawne".Składniki:100g zmielonej
kaszy gryczanej niepalonej (lub gotowej
mąki)20g
mąki ryżowej90g karobu115g
masłałyżeczka
cynamonu2 łyżki
miodu2 łyżki
rumuZ
mąki, karobu,
cynamonu,
miodu,
rumu i
masła zagnieść ciasto. Uformować wałeczek o średnicy 4-5cm i schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Schłodzone ciasto pokroić na plasterki grubości co najmniej 5mm.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 12 minut.