ßßß Cookit - przepis na BATONIKI KAROBOWO-MIGDAŁOWE

BATONIKI KAROBOWO-MIGDAŁOWE

nazwa

Wykonanie

Kolejna wersja smacznych i zdrowych domowych batoników ...
Składniki:
100g masła
3 - 4 łyżki miodu
100g mielonych migdałów
ok. 70 g preparowanej kaszy jaglanej
2 łyżki karobu
Masło i miód podgrzać, by się rozpuścił y, odstawić. Migdały lekko podprażyć na patelni (uważać, by się nie przypaliły, gdyż zbrązowione będą gorzkie!), dodać do masła z miodem, wsypać karob oraz popping jaglany, wymieszać. F ormę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę "batonikową", uformować dłonią tak, aby batonik miał ok. 1,5 -2 cm grubości.
S chłodzić . Gdy zastygn ie pokroić w dowolny sposób.
Źródło:http://arnikowakuchnia.blogspot.com/2013/03/batoniki-karobowo-migdaowe.html