Wykonanie
Bardzo mi się chciało małego grzechu popołudnia. Rzadko teraz pijam
kawę i staram się to robić zawsze tuż po karmieniu, malutką, zabielaną, sypaną, słabą- czyli ogólnie rzecz biorąc udajemy, że jest pysznie!Musiałam więc zaszaleć z
ciastem bo bym zwariowała...
Składniki pewnie każdy ma w domu, czasu potrzeba bardzo niewiele, a i bałaganu się nie narobi, więc czego chcieć więcej :)
Potrzebujecie do formy mniejszej od keksówki:1jabłkoszklanka
płatków owsianych błyskawicznychszklanka zmielonych tych samych
płatków (możecie użyć innej
mąki)łyżeczka
proszku do pieczenia ( u mnie gluten free)3łyżki siemienia lnianego+ 5łyżek
wody ( zamiast
jajka)5łyżek
mleka kokosowego (może być inne)garść wiórków2łyżki
syropu z agawy (może być
miód- uważajcie! dosładzajcie w miarę własnych potrzeb, ale bez przesady!! :)2łyżki oleju+ trochę do smarowania formyJabłuszko kroicie w kostkę, mmielone
siemie lniane rozprowadzacie z
wodą i niech stoi, reszta suchych składników mieszacie, dodajecie mokre składniki wraz z tym siemieniem co odstało swoje :) Konsystencja bardzo gęsta, ale się nie przejmujcie wyjdzie wilgotne i pyszne :) Blachę smarujecie
olejem, piekarnik na 180. Na dno foremki układacie trochę ciasta,
potem jabłka,
potem znów ciasto i do pieca :)Piecze się ok 20min w zależności od tego jaki macie piekarnik- można sprawdzić patyczkiem w trakcieSMACZNEGOOO!!!!