Wykonanie
To ciasto pewnie każdy zna i nie raz robił. Dla mnie oryginalny przepis był troszkę za słodki więc go zmodyfikowałam. W rezultacie zrobiło się bardziej
owocowe niż słodkie.Masa zielona3/4 l zielonego soku Pysio lub Kubuś1 szklanka
wody3 budynie
śmietankowe bez
cukruPianka śmietankowa (zielone ptasie mleczko;-))1/2 l
śmietany 30%2
galaretki zielone1 szklanka
wodyDodatki
owoce (u mnie
śliwki pokrojone na krążki)1 paczka delicji1 duża paczka
biszkoptów okrągłych2
galaretki zielone800 ml
wodyMasa zielona:
Budyń ugotować na soku Pysio i 1 szklane
wody. Ostudzić.Pianka zielona: Ta masa bardzo szybko sztywnieje więc należy ją przygotowywać wtedy kiedy inne warstwy ją poprzedzające są już w formie.
Galaretki rozpuścić w 1 szklane gorącej
wody i pozostawić do lekkiego ścięcia (konsystencja budyniu) . Ubić
śmietanę, dodać
galaretkę i wymieszać mikserem.Pozostałe 2
galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej
wody i pozostawić aż zacznie się ścinać.
Składanie ciasta:
biszkopty,
budyń z Pysia, delicje i
owoce, zielona pianka,
galaretka,
owoce do dekoracji.