Wykonanie
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia i nie wolno nam go pomijać. W ostatnim czasie przekonałam się do owsianek, które polecam każdemu z Was. W lecie najczęściej
jadłam jogurt naturalny z domową granolą (przepis tu), który z samego rana mnie chłodził, a teraz, kiedy nastały zimne, jesienne dni wolę zjeść coś rozgrzewającego. Owsianka jest dla mnie idealnym śniadaniem. Pożywna, lekka, sycąca i bardzo, bardzo zdrowa - można chcieć czegoś więcej ? :) Przygotować ją można na milion sposobów, możemy dodawać ulubione składniki i dzięki temu codziennie będzie inaczej smakować.Dziś zapraszam Was na owsiankę z
jabłkiem i
cynamonem :)
Składniki:4 łyżki
płatków owsianych (nie błyskawicznych)400 ml
mleka 2%pół startego
jabłka2 szczypty
cynamonuPrzygotowanie:Podkład do owsianki najlepiej przygotować sobie na wieczór.
Płatki owsiane zalewamy
mlekiem i odstawiamy na noc. Rano podgrzewamy. Dodajemy starte na grubych oczkach
jabłko i całość posypujemy
cynamonem. 5 minut i smaczne, rozgrzewające śniadanie mamy gotowe ! :)