Wykonanie
Poniedziałek oznacza u mnie wolny poranek i
mogę sobie pozwolić na bardziej czasochłonne śniadanie.Zdecydowałam się na ten omlet, rany to był najgrubszy omlet w mojej omletowej karierze.Ledwo go dokończyłam, taaaaki sycący!


PRZEPIS10g
drożdżyłyżeczka
cukru1/2 szkl
mlekajajko1/2 szkl
mąkiMleko podgrzać.
Drożdże rozpuścić w ciepłym
mleku wraz z
cukrem, dodać łyżkę
mąki, wymieszać i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. W misce umiesić resztę
mąki,
jajko i dodać wyrośnięty rozczyn, ewentualnie dodać mleko/mąkę, tak by wyszło jednolite ciasto. Ponownie odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Masę przełożyć na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię i smażyć omleta z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkamia dziś... to już 400 śniadań z
Wami, jeszcze pamiętam dokładnie moje pierwsze śniadanie, bo to też był omlet, tyyle się zmieniło i w sferze kulinarnej i u mnie tez wszystko wówróciło się do góry nogami i mimo, że bywają czasem te gorsze chwile, że czasem marudzę, narzekam Wy tu jesteście i za to Wam dziękuje, bo w dużej mierze to właśnie Wy mnie tu trzymacie, bez was nie było by tu tak fajnie jak jest!