Wykonanie
No to testujemy ze streetcom i turkiem :) Tu wykorzystałam
serek Turek Aksamitny
Camembert naturalny. Dzień wcześniej zanim dostałam
serki robiłam tą samą wersje, ale z Turkiem z
pieprzem.Składniki:(z podanej ilości wyjdzie około 12-15 szt)- 1
serek Turek Aksamitny
Camembert naturalny(lub z
pieprzem, jeśli lubimy bardziej ostre)- 4 plasterki
salami ( w zależności od tego jakie mamy
salami, moje było dosyć duże)-
ciasto francuskiePrzygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o wielkości około 8-9 cm. Na to układamy kawałki
serkaSalami kroimy w trójkąciki, i podczas sklejania dodajemy po 2 kawałki
salami (
salami możemy również zawinąć w rulonik, ale w tym przypadku musi ono być bardzo cienko pokrojone). Nasze saszetki sklejamy łapiąc za brzegi znajdujące się po skosie, pilnując żeby
salami znajdowało się pośrodku.
Tak przygotowane saszetki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (zgodnie z opisem na opakowaniu) i pieczemy zgodnie z czasem na opakowaniu lub do zarumienienia.Smacznego:)