ßßß Cookit - przepis na Babka kakaowa mokra bez dodatku jajek

Babka kakaowa mokra bez dodatku jajek

nazwa

Wykonanie

Do upieczenia tej babki byłam nastawiona sceptycznie. Przepis znalazłam na stronie. Babka wyszła mokra, ale dość mało urosła. W smaku dobra, mocno kakaowa. Plusem jest szybkość wykonania, szybko się ją przygotowuje, szybko piecze ... i w sumie równie szybko znika :)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- szczypta soli
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszać ze sobą, w osobnej misce połączyć mokre. Całość przełożyć do jednej miski i wymieszać dokładnie mikserem. Przełożyć do formy ( ja piekłam w silikonowej z kominem ) i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Sprawdzić patyczkiem. Polać polewą czekoladową (ja stopiłam czekoladę mleczną z orzechami).
Źródło:http://smakowirowka.blogspot.com/2013/11/babka-kakaowa-mokra-bez-dodatku-jajek.html