Wykonanie
Ciasteczka bardzo szybkie w przygotowaniu a zarazem wykwintne, urocze i smaczne. Oczywiście bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu kiedy użyjemy gotowego
ciasta francuskiego. Nie wątpię, że
ciastka upieczone na bazie samodzielnie przygotowanego
ciasta francuskiego są jeszcze bardziej pyszne ... ale jednak na dzień dzisiejszy zostanę przy gotowym cieście, bo chyba właśnie ta szybkość przygotowania
ciastek daje im aż tyle uroku.
Składniki:- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- 1 sztuka
ananasa (ewentualnie z puszki)-
cukier puderPrzygotowanie:Ciasto rozłożyć.
Ananasa obrać, pokroić na około 1 cm grubości plasterki, wyciąć twarde środki (ja użyłam kieliszka jako narzędzia). Plastry
ananasa odsączyć na ręczniku papierowym, układać na cieście francuskim. Z ciasta wycinać krążki o około 1 cm szersze niż plastry
ananasa. Wystające boki nakłuć widelcem i zawijać na krążki. Posypać obficie
cukrem pudrem -
cukier puder ma się skameralizować podczas pieczenia. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 210 stopni przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.