ßßß
Przepis na ciasto: tutajSkładniki na farsz:ziemniaki,kurkicebula,masło,mleko,sól,pieprz,Jak zrobić:
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kurkimyjemy ( oj, chyba najtrudniejsza część pracy:)). Na patelnie nakładamy odrobinę masła, dodajemy drobno posiekaną cebulę i oczyszczone pokrojone kurki, smażymy,doprawiamy solą. Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzamy, dodajemy mleko i masło i ugniatamy na puree. Kurki z cebulą dodajemy do ziemniaków, mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Farsz jest gotowy! Z ciasta pierogowego wycinamy kółka, napełniamy je farszem, sklejamy i delikatnie spłaszczamy ręką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy pierogi na złoty kolor. Pysznie smakują również następnego dnia - dgrzewane.Smacznego:)