ßßß Cookit - przepis na Rosół drobiowo-wołowy

Rosół drobiowo-wołowy

nazwa

Wykonanie

składniki:
-kawałek kaczki ( Ja kupiłam całą kaczkę i kurczaka po porcjowałam i do rosołu użyłam nóżki
i skrzydełka a filety mamy na drugie danie :-) )
-kawałek kurczaka
-około 40dkg rostbefu
-2 duże marchewki
-2 pietruszki korzeń
-seler korzeń
-por
- cebulę średnią
-sól,pieprz do smaku
-około 4l wody
-zieloną pietruszkę
sposób przyrządzenia:
Do zimnej wody wkładamy umyte mięso.Następnie dodajemy obraną i umytą jarzynę prócz zielonej pietruszki i cebuli, z pora dajemy tylko zieloną część.Wszystko gotujemy na bardzo malutkim ogniu,pod przykryciem(Ma dosłownie pyrkać). Cebulkę przypiekamy nad ogniem,aż będzie czarna wkładamy do rosołu.Pół godziny przed zakończeniem gotowania doprawiamy solą i pieprzem.Rosół gotujemy w sumie około 3-4 godziny.Podajemy z makaronem posypanym posiekaną zieloną pietruszką.Smacznego :-)
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/03/roso-drobiowo-woowy.html