składniki:-kawałek kaczki ( Ja kupiłam całą kaczkę i kurczaka po porcjowałam i do rosołu użyłam nóżkii skrzydełka a filety mamy na drugie danie :-) )-kawałek kurczaka-około 40dkg rostbefu-2 duże marchewki-2 pietruszki korzeń-seler korzeń-por- cebulę średnią-sól,pieprz do smaku-około 4l wody-zieloną pietruszkęsposób przyrządzenia:Do zimnej wody wkładamy umyte mięso.Następnie dodajemy obraną i umytą jarzynę prócz zielonej pietruszki i cebuli, z pora dajemy tylko zieloną część.Wszystko gotujemy na bardzo malutkim ogniu,pod przykryciem(Ma dosłownie pyrkać). Cebulkę przypiekamy nad ogniem,aż będzie czarna wkładamy do rosołu.Pół godziny przed zakończeniem gotowania doprawiamy solą i pieprzem.Rosół gotujemy w sumie około 3-4 godziny.Podajemy z makaronem posypanym posiekaną zieloną pietruszką.Smacznego :-)