ßßß
Pyszny torcik codzienny.. nie za słodki, świetny na śniadanie, podwieczorek i kolację. Łatwy do wykonania i niedrogi. Zachwycone będą nie tylko maluchy:)Przepis na naleśniki znajdziecie tutajskładniki na masę budyniową bananową:0,5l nektaru bananowego3 łyżki mąki ziemniaczanej1 żółtko0,5 kostki masładodatkowo:2 bananyulubiony dżem100 ml śmietanki kremówkipomarańczaNa początek smażymy naleśniki. Z podanej ilości składników wyjdzie nam ok. 9-10 sztuk.Odlewamy 0,5 szklanki nektaru, dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną i żółtko i dokładnie mieszamy. Resztę nektaru zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień, na gotujący się nektar wlewamy przygotowaną mieszankę i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia.Budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.Masło rozcieramy mikserem na puszystą masę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masa gotowa.W tortownicy układamy naleśnik, smarujemy dżemem, naleśnik, masa budyniowa, banany pokrojone w plastry, naleśnik, dżem, naleśnik, masa budyniowa, banany itd. aż do wyczerpania składników.Na koniec ubijamy śmietankę kremówkę, smarujemy wierzch i ozdabiamy plastrami pomarańczy.
Smacznego:)