ßßß
SKŁADNIKI:6 marchewek3 ziemniaki2 cebule0,5 papryczki chilli200 g śmietany 16%500 ml bulionuliść laurowyziele angielskieolej do smażeniasól, pieprzWYKONANIE:W przygotowaniu kremu z marchewki nie ma nic skomplikowanego. Postępujemy dokładnie tak samo jak przy poprzednich kremach.Cebulkę smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy do niej pokrojoną marchewkę i jeszcze chwilę smażymy.Całość zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż warzywa zmiękną. Oczywiście wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy marchewka i ziemniaki będą już miękkie wyciągamy ziele angielski i liść laurowy, dodajemy wtedy pokrojoną papryczkę chilli. Nie przesadźcie, nasza wyszła baaardzo ostra! Pamiętajcie, żeby dokładnie umyć ręce! Jeszcze chwilę gotujemy. Wszytko razem blendujemy/miksujemy na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dolać bulionu, albo przegotowanej gorącej wody. Przyprawiamy do smaku solą lub pieprzem jeśli to konieczne, a na końcu dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy i gotowe.






Obiad podano!