Wykonanie
Od czasu do czasu zdarza nam się testować dania z
serii "Pomysł na.."Tym razem w wersji słodkiej. Na tapetę wzięłyśmy szarlotkę pod chmurką. Wybór padł na deser na zimno, ponieważ nasza
KASIA (kiedyś cud techniki kuchennej i nowość na rynku AGD) ze względu na swój sędziwy wiek, posiada piekarnik tylko z nazwy... Jest mistrzynią w paleniu wszelkiego rodzaju ciast i
ciasteczek, ale niezawodna w pieczeniu frytek! Choć i tak trzeba je co jakiś czas przemieszać.Niezrażone
brakiem sprzętu i motywowane nieodpartą chęcią "czegoś słodkiego" zabrałyśmy się do roboty!SZARLOTKA POD CHMURKĄ:1 "Pomysł na... Szarlotkę pod chmurką"1 kg
jabłek250 ml
śmietanki 30%1 opakowanie
biszkoptów1
czekoladę gorzką do posypaniaWYKONANIE:Przepis znajdziecie na opakowaniu. Wychodzi idealnie i tak też smakuje.Za wszystkie składniki powinniście zapłacić nie więcej niż 18 zł.
No to życzymy Wam słodkiego weekendu!