Wykonanie
            
Kolejna propozycja dla tych, którzy nie posiadają piekarnika lub po prostu nie chcą go włączać w ramach oszczędności. Przygotowanie ciasta zajęło mi dosłownie 30 min ze stoperem w ręku. Po zrobieniu powędrowało do lodówki i po 20 min można było już się nim delektować.Składniki:- 1 opakowanie 
biszkoptów- 300 g 
serka naturalnego- 1 łyżka 
żelatyny- 300 g 
truskawek- 1 opakowanie 
galaretki truskawkowej- 1 tabliczka 
czekolady mlecznej- 1/2 opakowania 
śmietany kremówki 30%- 4 łyżki 
cukru pudruWykonanie:Zaczynamy od umycia 
truskawek, osuszamy i kroimy w kostkę (ostawiamy kilka sztuk do dekoracji). 
Serek naturalny przekładamy do miski, dodajemy do niego 2 i 1/2 łyżki 
cukru pudru oraz rozpuszczoną we wrzątku 
żelatynę, dokładnie mieszamy, możemy użyć do tego miksera. Po połączeniu składników dodajemy do 
serka 3/4 pokrojonych 
truskawek. Dno pojemnika, w którym przygotujemy ciasto wykładamy 
biszkoptami nakładamy na nie 
serek z 
truskawkami, na 
serek układamy znowu 
biszkopty, które uprzednio zanurzyliśmy w rozpuszczonej w kąpieli 
wodnej czekoladzie. Wierzch ciasta oblewamy stężałą 
truskawkowa galaretką. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na ok. 20 min, podajemy z 
truskawkami i kleksem 
bitej śmietany.


PS. Już jutro zaczyna się V półfinał BlogerChefa, w którym 
będę miała okazję uczestniczyć! Szykuje się świetna kulinarna przygoda wśród ciekawych ludzi:) Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej o konkursie zajrzyjecie na: https://www.facebook.com/blogerchefpl