Wykonanie
Dziś na obiad grilowana
pierś z kurczaka. Co prawda sezon grillowy jeszcze się nie rozpoczął i nie prędko się pewnie zacznie, ale warto w styczniu poczuć przynajmniej odrobinę lata, dlatego jeśli ktoś ma polecam wyciągnąć z szafki patelnię grillową i do dzieła.Składniki:-
pierś z kurczaka- woreczek
ryżu-
oliwa-
przyprawy do kurczaka-
marchewka- 1/2
pietruszki- kawałek
seleraWykonanie:Pierś kroimy w plastry posypujemy
przyprawami i polewamy odrobiną
oliwy. Patelnię natłuszczamy i kładziemy na kuchenkę, aby się nagrzała. W tym czasie do garnka wlewamy
wodę (możemy ją posolić) wysypujemy z woreczka
ryż i wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę
marchewkę,
pietruszkę i
seler. Całość gotujemy przez ok. 11-15 min., o jakiś czas mieszając. Gdy patelnia będzie już nagrzana kładziemy na niej kawałki
kurczaka. Grillowanie nie zajmuje więcej niż 10 min.