Wykonanie
Rzutem na taśmę zdążyliśmy z naszymi ulubionymi pierogami
SKŁADNIKI:1 opakowani2
bobu (świeżego)2 łyżki
oleju200g
wędzonego boczkunatka pietruszkiczosnek,
chilli,
sól i
pieprzcebula,
masło400g
mąkiciepła
wodałyżka
olejuBób gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut, lekko studzimy, następnie obieramy z łupinek i miksujemy na gładką masę.
Boczek okrawamy ze skóry i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej
oliwie smażymy go na małe, chrupiące skwarki. W misce mieszamy pastę z
bobu, skwarki i posiekaną
natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku.
Zostawiamy do przeżarcia się smaków, a w tym czasie wyrabiamy ciasto oczywiście z mojego sprawdzonego przepisuhttp://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html
W dużym garnku gotujemy
wodę i partiami wrzucamy pierogi na wrzątek. Gotujemy 2 minut od momentu, jak wypłyną na powierzchnię. Podajemy polane
masełkiem z
cebulką.
Smacznego !!!