ßßß
Cookit - przepis na Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka
Składniki
Bakłażan
Cebula
Sos pomidorowy
Czosnek
Sól
Pieprz
Przyprawa włoska
Żółty ser
Wykonanie
Rzadko jadam
mięso z indyka
, dlatego tym razem spróbowałam nim nafaszerować.
SKŁADNIKI:2
bakłażany
1
cebula
sos pomidorowy
2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
,
przyprawa włoska
tarty
ser żółty
Bakłażany
umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środki.
Cebulę
obrać i pokroić w kostkę, razem z posiekanym miąższem wyciętym ze środka
bakłażanów
zeszklić na
oleju
.
Mięso mielone
przełożyć do miski, dodać do niego zeszkloną
cebulę
, przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku
i
przyprawy
, wymieszać.
Farszem napełnić
bakłażany
. Układać w naczyniu żaroodpornym, podlać
sos pomidorowy
.Zapiekać w piekarniku ok 40 min w 180 stopni.
Smacznego !!!
Źródło:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/01/bakazan-faszerowany-miesem-mielonym-z.html
Przepisy powiązane
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażan
Faszerowany bakłażan
Składniki powiązane (0)