Wykonanie
Kochani, fotorelacja opłakana, jednak przepis jest tak pyszny, że nie mogłyśmy odmówić sobie podzielenia się nim z
Wami. Miałyśmy dziś małe problemy techniczne.Czasem warto zrobić coś co dostajemy pięknie podane, gotowe, zapakowane i pyszne - samodzielnie :) Jednym z takich przepisów są właśnie batoniki
kokosowe, w
czekoladzie. Polecamy przepisSkładniki-
wiórki kokosowe ok. 250g-
śmietana 36% ok.- 70g
cukru pudru- 70g
masła- kilka kropli
amaretto-
mleczna czekolada 200gSposób przygotowaniaW garnuszku podgrzewamy
masło,
śmietankę,
cukier puder, na koniec
amaretto.Do osobnego naczynia wysypujemy wiórki, a następnie dodajemy naszą płynną masę. Całość mieszamy. Kiedy składniki się połączą, należy formować kuleczki lub preferowaną przez Was formę ;) Wykładamy naszą kokosankę na folię aluminiową i wstawiamy na ok. 1 , 5 godziny do lodówki.Polewa: W kąpieli
wodnej rozpuszczamy naszą
czekoladę, następnie każdy batonik maczamy w
czekoladzie. Wstawiamy je do lodówki na ok 2 godziny.Smacznego łasuchy ! :)
E.O