Wykonanie
            Cudowne 
czosnkowe bułeczki z Filozofii Smaku, to i owo zmieniłam. Pysznie było.1 i 1/4 
mąki pszennej1/4 szklanki ciepłego 
mleka1/4 szklanki ciepłej 
wody1 i 1/4 łyżki 
masła3-4 duże ząbki 
czosnku1 łyżka suszonego 
czosnku niedźwiedziego1/2 łyżeczki 
soli1/2 łyżeczki 
cukru10 g świeżych 
drożdży Drożdże
Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy 
cukrem, dodajemy kilka łyżek ciepłej 
wody i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. 
Masło rozpuszczamy, dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę i ewentualnie dodatkowo roztarty 
czosnek, 
czosnek niedźwiedzi, mieszamy i odstawiamy. Mieszamy 
mąkę z 
solą, dodajemy 
drożdże, roztopione 
masło, pozostałą 
wodę i 
mleko. Jeśli ciasto jest za luźne dosypujemy więcej 
mąki. Wyrabiamy, ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Przekładamy je do miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 90 minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Z ciasta formujemy 6 bułeczek wielkości 
pomidora, układamy ja na blaszce wyłożonej papierem, przykrywamy i odstawiamy do napuszenia na pół godziny. Bułeczki nacięłam wzdłuż. Gotowe bułeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 230 stopni. i pieczemy przez 5 minut a następnie kolejne zmniejszamy temeperaturę do 200 stopni bez wyjmowania bułeczek i pieczemy 10-15 minut.