ßßß Cookit - przepis na Kotleciki jagnięce w czerwonym winie

Kotleciki jagnięce w czerwonym winie

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj zapraszam na aromatyczne kotleciki jagnięce.
6-8 kotlecików
2/3 szklanki czerwonego wina
olej
sól, pieprz, rozmaryn
świeże chilli
ocet balsamiczny
Kotleciki zamarynować w oleju,soli, pieprzu, posiekanym rozmarynie i drobno posiekanym świeżym chilli bez pestek. Odstawić na 1 godzinę. Usmażyć na patelni po 5 minut z pierwszej i 2-3 minuty z drugiej strony. Dodajemy wino, redukujemy przez około 5 minutek. Podałam z pieczonymi ziemniakami i pieczoną czerwoną cebulą (cebule kroimy na ćwiartki, polewamy olejem i octem balsamicznym i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach od czasu do czasu mieszając), całość skropiłam octem balsamicznym.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2013/04/kotleciki-jagniece-w-czerwonym-winie.html