Wykonanie
O ile wycinać
ciasteczka Bartuś bardzo lubi, o tyle dekorować już mniej i to w
sumie nie ze względu na "rysowanie" tylko dlatego, że nie lubi lukru. Więc wczoraj dla świętego spokoju "zrobił" dwie
dyńki i reszty
ciasteczek zabronił. Może ma i rację.....150g
masła300g
mąki50g przesianego
cukru pudru1 łyżeczka
brązowego cukru cynamonowegoszczypta startej
gałki muszkatołowej2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1
jajkoWszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Uformować w kulę i schować do lodówki na minimum 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy
ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach przez max 10 minut.
Ciasteczka lekko korzenne. Wycinaliśmy
dyńki, duszki, przestraszone koty i nietoperze :)