Wykonanie
Przyszłe mamy często borykają się z problemem niedoborów żelaza. Anemia czyli niedokrwistość dotyczy ok. 40% kobiet w ciąży. Aby uniknąć suplementacji żelaza, która często wiąże się chociażby z przykrymi objawami ze strony układu pokarmowego warto zadbać o to aby w diecie znalazły się produkty bogate w ten pierwiastek. Do mojej diety na stałe weszła już
natka pietruszki, którą dosypuję gdzie tylko się da. Od czasu do czasu serwuję sobie także prawdziwą witaminową bombę – koktajl z
gruszki i
pietruszki.Składniki:szklanka zimnej
wody mineralnejsok z połowy limonki/
cytrynydojrzała
gruszkapół pęczka
natki pietruszkiSposób przygotowania:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl. Jeśli
gruszka była mało słodka można dodać odrobinę
ksylitolu lub listek
stewii.