1 opakowanie ciasta francuskiego400 ml mleka40 g budyniu śmietankowego1 łyżka cukru pudru1 jajko0,5 tabliczki czekolady mlecznejBudyń przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu, ale dodajemy mniej mleka, 400 ml zamiast 500ml. Dodajemy cukier puder. Gotowy budyń odstawiamy do przestygniecia.Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, dzielimy na kwadraty (u mnie 18 szt). Na każdym kwadracie układamy 1 niedużą łyżkę budyniu, brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem, a następnie sklejamy przyciskając brzegi widelcem.Wierzch ciastek smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 200 stopni.Przygotowujemy polewę do ciastek. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie polać nią ciastka francuskie z budyniem.