Wykonanie
Kto nie lubi
masła orzechowego? Nie dość, że pyszne, to jeszcze zdrowe!
Orzeszki ziemne charakteryzują się dużą zawartością błonnika, hamują apetyt i przyśpieszają metabolizm.
Masło orzechowe jest idealne do kanapce z
bananem na ciepło lub jako dodatek do domowego
muesli. Gdy zrobimy je sobie sami wyjdzie nam po pierwsze-znacznie taniej, a po drugie-zdrowiej, ponieważ mamy pewność, że nie ma w środku konserwantów i zapychaczy.
Masło orzechoweSkładniki:dowolna ilość
orzechów ziemnych niesolonychszczypta
soliPrzygotowanie:Wrzucamy
orzechy do robota kuchennego lub traktujemy je blenderem. Mielimy do uzyskania gładkiej pasty (najlepiej robić przerwy, by urządzenie się nie przegrzało). Przełożyć do słoika albo innego pojemnika. I gotowe!
Masło można urozmaicić, dodając np.
sezam,
czekoladę czy
kokos. Wszystko zależy od osobistych upodobań.Smacznego!