60 dag twarogu250 g masła1 szklanka cukru2 łyżeczki kakao5 paczek herbatnikówzapach rumowy1 galaretka (rozpuścić w 1 szklance wody i po stężeniu pokroić w kostkę)polewaMasło utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie dodać twaróg i zapach rumowy.Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.UŁOŻENIE:Na papierze do pieczenia ułożyć herbatniki w prostokąt 3 sztuki na szerokość i 8-9 sztuk na długość.1---2---3---4---itd.Wyłożyć ciemną masę twarogową.Na to ułożyć herbatniki.Wyłożyć masę jasną.Na środek ułożyć stężoną, pokrojoną w kostkę galaretkę.Podłożyć dłonie pod papier z obu stron i jednocześnie unieść boczne rzędyherbatników, aż zetkną się na górze. W ten sposób powstanie podłużny trójkąt. Najlepiej zrobić dzień wcześniej. Wierzch posmarować jasną masą i polać czekoladową polewą.