ßßß Cookit - przepis na Ćwiartki z kurczaka posypane miętą

Ćwiartki z kurczaka posypane miętą

nazwa

Wykonanie

Do przepisu można wykorzystać dowolną część z kurczaka i posypać miętą. Proste, ale za to smakuje rewelacyjnie. Soczyste mięso z nutą mięty, polecam.
Składniki:
- kilka listków świeżej mięty,
- papryka słodka czerwona,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 łyżka oleju.
Ćwiartki z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso doprawić solą i pieprzem, słodką czerwoną papryką i wlać łyzkę oleju, wszystko dokładnie wymieszać w misce. Ułozyć w naczyniu żaroodpornym. Listki mięty umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Mięso posypać miętą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 50-60min.
Smacznego, Kasia ; )
Źródło:http://katarzynagotuje.blogspot.com/2013/05/cwiartki-z-kurczaka-posypane-mieta.html