Wykonanie
Ten wpis dedykuję wszystkim Hiszpanom i innym obcokrajowcom, którzy na wieść o grzanym
winie otwierają oczy ze zdziwienia i później wykręcają buzie z obrzydzenia, po to,żeby ją później oblizywać z zadowoleniem po jego spróbowaniu.
Este post, lo dedico a los españoles y todos los demás extranjeros, quienes, al oír hablar sobre la cerveza caliente con especias abren los ojos de asombro y tuercen la
boca de asco, para luego, al probarla, relamérsela de gusto.__________________________Inreciencje:
piwoprawdziwy
miódcynamongoździkiimbir(chociaż tak po prawdzie, zamiast
cynamonu wolę stosować aromatyczną
przyprawę do sernika z Kamisa)Czary:
Piwo podgrzać w garnku z
miodem i
przyprawami. Uważać, żeby nie przegrzać, ani nie zagotować
piwa. Ilość przypraw dostosować do własnego gustu. Uważać z
imbirem, gdyż ma bardzo mocny smakIngredientes:clavocanela
mieljengibrecerveza preferidaHecicería:Calentar la cerveza con todas las especias. Tener cuidado para no hervirla o sobrecalentarla. La cantidad de especias depende de gusto. Cuidado con jengibre que
tiene el sabor muy fuerte.