Ten przepis dostałam od mojej mamy, którą serdecznie pozdrawiam.Do upieczenia tego ciasta, potrzebne są:1 szklanka cukru3 szklanki mąkiduże jajkokostka margarynyłyżeczka proszku do pieczeniakilka łyżek śmietanysłoik przecieru jabłkowego/marmolady jabłkowej2/3 margaryny posiekaj z 2 szklankami mąki, dodaj 3/4 szklanki cukru, żółtko, pianę z białka i proszek do pieczenia. Zagniataj ciasto dodając 1-2 łyżki śmietany, po czym schładzaj przez godzinę w lodówce. Następnie tym ciastem wylep formę do pieczenia i piecz przez kwadrans w 175st. C.Po upieczeniu, rozsmaruj na tym spodzie ciasta owoce. Z reszty składników: szklanki mąki, 1/3 szkl. cukru i 1/3 margaryny zagnieć kruszonkę i posyp nią warstwę owoców. Piecz przez 40min. w temp. 180st C.Można wierzch posypać cukrem pudrem.