Wykonanie
składniki* 500 g
mąki pszennej* 300 g
masła lub
margaryny* 250 g
cukru pudru* 300-350 g
bakalii* 3
jajka* 1/2
olejku waniliowegoSposób wykonania
Masło posiekać nożem z
mąką, dodać roztrzepane
jajka,
cukier puder,
bakalie i zagnieść.Ciasto podzielić na 4 części i z każdej uformować wałek o średnicy ok. 5 cm.Każdy wałek osobno zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godziny do lodówki.Schłodzone ciasto pokroić na plastry grubości ok. 1 cm i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.