Wykonanie
Kostka
ryżowo-czekoladowaskładniki na warstwę z
białej czekolady* 55 g
margaryny* 1 łyżka płynnego
miodu* 150 g
białej czekolady* 80 g
ryzu preparowanego na warstwę z ciemnej
czekolady* 55 g
margaryny* 2 łyżki płynnego
miodu* 150 g
czekolady deserowej lub
mlecznej* 90 g
ryżu preparowanegoSposób wykonaniaPosmarować cienko tłuszczem kwadratową formę do pieczenia o
boku 20 cm i wyłożyć papierem do pieczenia.Dla przygotowania warstwy z
białej czekolady, należy roztopić
margarynę,
miód i
białą czekoladę w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą
wodą.Rozpuszczoną jednolitą masę, zdjąć z ognia, dosypać
ryż i wymieszać.Przełożyć do formy docisnąć i wyrównać wierzch.Aby przygotować warstwę z ciemnej
czekolady, należy roztopić
margarynę,
miód i
czekoladę deserową w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą
wodą.Zdjąć z ognia, dosypać
ryż i wymieszać.Przełożyć na stwardniałą warstwę z
białej czekolady.Schłodzić w lodówce, aż kolejna warstwa stężeje.Następnie wyjąć blok z formy i
ostrym nożem ostrożnie pokroić na małe kwadratowe kawałki. Kostki bloku można umieścić w papilotkach dla estetyki i wygody.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.