Wykonanie
Pyszna pasta z
twarogu o intensywnie
pomidorowym smaku ze szczyptą pikanterii.Bardzo dobrze komponuje się z lekko twardawym, chrupiącym
chlebem.Takie smarowidło urozmaici Wasze śniadanie i kolację.Możecie wzbogacić ją o
cebulę czy
czosnek, jeśli oczywiście nie wybieracie się do pracy czy na ważne spotkanie.Potrzebujesz:150g
twarogu białego półtłustego5
suszonych pomidorów (ja użyłam w zalewie)świeże listki
bazylii (jeśli nie macie, suszona też będzie dobra)1/2
papryczki chili (oczywiście zostawiam Wam tutaj wolną rękę, musicie sami wiedzieć jaki smak Wam odpowiada)1 łyżka
jogurtu naturalnego/greckiego/śmietany kwaśnej
sól.
pieprz (do smaku)
cebula, wyciśnięty
czosnek (opcjonalnie)WYKONANIE:1. Wszystkie składniki blendujemy ale jeśli wolicie wyczuwać drobinki
pomidorów czy papryczki wystarczy wszystko drobno pokroić i wymieszać. Kanapki można przyozdobić listkami
bazylii.
Smacznego!Pani M.