Wykonanie
Był już przepis na gotowany serniczek z
mango, więc nie mogłoby się obejść bez tego deseru w wersji
kakaowej. Podanie go z
rodzynkami jeszcze bardziej zwiększa jego walory smakowe. Polecam wypróbować :)składniki:100 g chudego
twarogujajkoczubata łyżeczka
kakaołyżeczka
miodupłaska łyżka
mąki kukurydzianejodrobina
mleka do rozrobienia
mąkiTwaróg wrzucamy do miseczki. Dodajemy do niego
jajko,
kakao i
miód. Całość miksujemy na w miarę możliwości gładką masę. Gdy już ją otrzymamy, przelewamy ją do garnuszka i stawiamy na niedużym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W szklance mieszamy odrobinę
mleka z
mąką kukurydzianą. Gdy masa sernikowa zacznie wrzeć dodajemy do niej zawartość szklanki. Dokładnie mieszamy i gotujemy do momentu, gdy serniczek będzie gęsty.Przekładamy go do miseczki. Dekorujemy dowolnymi dodatkami, ja polecam użyć tu
rodzynek. Oprócz nich dałam jeszcze garść
płatków owsianych.