Wykonanie
Nie ma nic lepszego jako przekąska niż pyszne, słodkie
owoce. Jednak mogą nam się one znudzić, gdy jemy je ciągle w jednej i tej samej formie.Proponuję więc zapoznać się z poniższym przepisem na
chipsy jabłkowe. Brak w nich dodatku
cukru, więc możemy zajadać się nimi bez wyrzeczeń :)składniki:średniej wielkości
jabłko, najlepiej słodkie
cynamonJabłko myjemy, nie musimy obierać go ze skórki.Wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy
owoc w cienkie plastry, które
potem dzielimy jeszcze na pół.Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na nim układami
jabłka. Posypujemy je
cynamonem. Możemy polać
owoce miodem, ja jednak pomijam ten krok.
Jabłka wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 100 stopni przez około godzinę. Czas ten możemy zmniejszyć bądź zwiększyć w zależności od tego czy chcemy by
chipsy były bardziej lub mniej chrupiące.Po upieczeniu odkładamy
jabłka do ostygnięcia, po tym możemy się już nimi spokojnie zajadać :)
2000 wyświetleń za nami ! <3