Leniwiec z jabłkamiPrzepis na ciasto leniwe z jabłkami, które zawsze się udaje. Jeśli nie chce wam się kombinować, a goście zjawiają się za kilka godzin to upieczcie leniwca :)Składniki:5 jajek3/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej tortowej3/4 szklanki olejuszklanka cukrułyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka octułyżeczka aromatu waniliowegotrzy-cztery jabłka pokrojone w kostkęłyżeczka cynamonu (opcjonalnie)Piekarnik nastawiamy na 180 stopni - góra-dół. Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą i proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ocet oraz aromat, cały czas miksując. Do tej masy dodajemy na zmianę po dwie łyżki mąki i oleju, ciągle miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę. Układamy na niej owoce i posypujemy cynamonem. Pieczemy przez około 40 minut i najlepiej studzić na kratce w otwartym piekarniku.