Wykonanie
            
Czasem lubię przenieść się do czasów dzieciństwa, kiedy beztroska wygrywała z obowiązkami.Moja mama każdego dnia gotowała mi pyszną 
kaszkę manną. Zawsze zjadałam ją ze smakiem. Tak zostało mi do dziś.W dzisiejszych czasach niewielu dorosłych spożywa 
kaszkę, pomimo, że posiadają dużo wartości odżywczych. Bez 
oporów może ona konkurować z 
makaronami, 
ziemniakami i 
ryżem. panuje wśród nas przekonanie, że 
kaszka dobra jest dla maluchów, a ty nic bardziej mylnego. Można z niej zrobić pyszne dania.Dziś przedstawię wam najprostszy sposób na 
kaszkę. Zamiast kupować smakowej, bogatej w konserwanty 
kaszki można taką zrobić samemu.Składniki:Garść 
malin,2 łyżki 
cukru,4 łyżki 
kaszy manny,350 ml 
mleka.
 Maliny
Maliny umyć, osuszyć i wymieszać z kilkoma łyżkami 
cukru (
cukier wg uznania, w zależności czy ktoś lubi bardzo słodkie czy nie).Kiedy 
owoce zaczną puszczać sok, przetrzeć je przez sitko. Powstały płyn zagotować z 
mlekiem. Gdy doprowadzimy go do wrzenia wsypać 
kaszę i intensywnie mieszać. Zmniejszyć ogień i gotować ok 5 minut. 
Kaszka lubi się przypalać jeśli nie będziemy jej często mieszać. Spróbować, czy jest wystarczająco słodka, jeśli trzeba dosłodzićPrzełożyć na talerz i udekorować kilkoma 
malinami lub listkiem 
mięty.