Wykonanie
Małe słodkie
kokosowe kuleczki świetnie się nadają na przyjęcie gości. Po prostu palce lizać ;-)Składniki-200 g wiórek
kokosowych-70 g
masła-70 g
cukru pudru-100 ml
śmietanki kremówki 30%-200 g
czekolady (polecam 100g gorzkiej i 100g białej)PrzygotowanieWiórki i
cukier wsypać do miski i dokładnie wymieszać.
Śmietankę wlać do garnka, włożyć
masło. Podgrzewać do rozpuszczenia
masła, następnie wlać do wiórek z
cukrem. Dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce aż będzie się dobrze lepić, ale odstawać od rąk. (średnio 15-60 minut).W międzyczasie przygotować papier do wyłożenia kuleczek i kilka wykałaczek (albo 2 widelce).
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Z Masy formować kuleczki (lub jakiekolwiek inne kształty wg uznania). Gotowe kuleczki nabijać na wykałaczkę i maczać w
czekoladzie. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia
czekoladowej polewy.
Smacznego ;-)