Wykonanie
Moje wczorajsze drugie śniadanie, które dzisiaj powtórzę tylko, że z trochę innymi dodatkami. Jest zdrowe, pyszne, słodkie dzięki
owocom i dodatku
miodu. Nadaje się zarówno na śniadanie jak i na deser. Brakuje tylko trochę słońca, aby w pełni być zadowolonym w czasie jego spożywaniaA mi strasznie go brakuje. W
sumie to moim jedynym pragnieniem od kilku dni jest możliwość zjedzenia śniadania i popijania
kawy na tarasie przy wschodzącym słońcu. Jednak pogoda nie sprzyja.
Będę musiała chyba trochę poczekać, mam nadzieję, że już wkrótce słońce zawita na moim tarasie...
i
jogurtem - 2 porcje:- mały
serek wiejski lub 3/4 dużego- mały
jogurt naturalny- owsianka z 8 łyżek
płatków owsianych- 1
jabłko- garść
malin- garść
musli-
cynamon-
miódSposób przygotowania:Na początku wsypujemy
płatki owsiane do garnka i zalewamy je wrzątkiem. Odstawiamy na ok. pół godziny. Po tym czasie gotujemy przez parę minut, by owsianka zrobiła się gęstsza. Dodajemy łyżkę(lub więcej)
miodu, łyżeczkę
cynamonu i odstawiamy do wystygnięcia.
Jabłka kroimy w małe plasterki i podprażamy na
maśle do miękkości.Następnie przygotowujemy szklanki lub pucharki, w których wykonamy deser. Na dno nakładamy po równo
serek wiejski. Następnie nakładamy owsiankę.
Potem miękkie
jabłka(zostawiamy trochę do dekoracji), a na nie
jogurt naturalny.Wierzch deseru posypujemy
cynamonem, prażonymi
jabłkami,
musli i
malinami.(można robić kilka warstw, jednak wydaje mi się, że tyle wystarczy by ładnie się prezentował)Smacznego :)