ßßß Cookit - przepis na Biszkopty "paluszki"

Biszkopty "paluszki"

nazwa

Składniki

Wykonanie

Delikatne i rozpływające się w ustach biszkopty. Można użyć je od razu po upieczeniu do ciast, np. Tiramisu, lub przegryźć do aromatycznej kawy.
składniki:
80 g mąki tortowej
4 jajka
cukier puder
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać połowę cukru.
W drugiej misce żółtka utrzeć z pozostałym cukrem.
Stopniowo dodawać do piany żółtka z cukrem na przemian z mąką i delikatnie mieszać drewnianą łyżką aż się połączą.
Ciasto wyłożyć w dowolnej formie na blaszkę i posypać cukrem pudrem.
Piec 10 minut w temp. 200 stopni.
Źródło:http://eatratatouille.blogspot.com/2013/11/biszkopty-paluszki.html