Wykonanie
Biszkopt dowolnego przepisu:Składniki na mój:6 jaj0,5 szklanki
cukru0,5 szklanki
mąkibudyń waniliowyłyżeczka
proszku do pieczeniaPrzygotowanie:
żółtka ubijamy z
cukrem, dodajemy
mąkę,
budyń i
proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.Ubijamy
białka na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.Wylewamy na uprzednio nasmarowaną tłuszczem formę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150*C do czasy aż się upiecze. około 45 minMasa Krówkowa:1 puszka masy kajmakowej ( można kupić mleczko zagęszczone słodzone i gotować przez ok 3 godziny, i studzić przez kolejne 2 )kostka
masła2 łyżki
cukruPrzygotowanie
Masło ucieramy z
cukrem do momentu aż zwiększy swoją objętość o około 30% i nabierze niemal białego koloru, stopniowo dodajemy masę kajmakową, cały czas ubijając.Gotową masę wylewamy na wcześniej upieczony
biszkopt.Zamiast
biszkoptu można posłużyć się kruchym
spodem z przepisu deser-straciatella